Especially made for you –
Reborn to be ReNewed again and again

read bits of my journey

Tilblivelsen af din Conscious Warrior løbetrøje

Selvom en løbetrøje er et forholdsvis enkelt produkt til sammenligning med et stykke overtøj, er forsyningskæden alligevel fyldt med ressourcer og produktionen i hvert led kræver energi og udleder drivhusgasser.

Tager vi tilblivelsen af din Conscious Warrior løbetrøje består den 100% genanvendt polyester, sytråd, vaskeanvisning, et nakkebånd, tryk, chip og evt. en lynlås.

I hvert delelement indgår materiale, kemikalier til indfarvning, vand til rens og fortynding og “tilbehør” ex. kolben, som sytråden er rullet op på. 

AFTERLIFE MED MONO-FIBRE
Udover chippen og lynlåsslideren, er løbetrøjen lavet af polyester, dvs en monofibre, så den nemmere kan blive genanvendt. Chippen og lynlåsslideren kan nemt skæres fra. Men lad os vente med den proces for Conscious Warrior primære fokus er brugsfasen, så vi belaster klimaet mindst muligt. 


Tekstilstof og tilskæring

Conscious Warrior er ordreproducerende for at undgå overproduktion og store lagre. Vi får lavet tøjet customized, så farver på trøje og tryk er nøje udvalgt og godkendt. Processen er:

  1. Farvereferencer udsendes til metervareproducenten. Vi modtager farveprøver til godkendelse.
  2. Garnet bliver udviklet kemisk, spundet, indfarvet og rulle t op på trådkolber. 
  3. Garnet bliver strikket op til metervare (stoffet) på rulle i bredden 140 centimer.
  4. Metervaren går igennem et lyspanel for at blive tjekket for ensartethed.
  5. Metervaren foldes ud i hvile.
  6. Metervaren lægges i lag, hvorpå mønster lægges på trøjerne. 
  7. Alle mønstre for alle størrelser (XS til 3XL) bliver lagt ind i et software program for at minimere spild a la Tetris.
  8.  Mønstrene printes ud og lægges ovenpå trøjerne og skåret ud.
Tilskæring

Ærmer

Trykplacering

For at sikre korrekt placering af trykkene, afmåles trykkesnes størrelse på de tilskårne stykke tekstilstof inden de varmes på trøjerne med varmepressere.Syproces

Conscious Warrior kortærmet løbetrøje består af 2 ærmer, et forstykke, et bagstykke, 2 skuldrer, hals, nakkebånd, tråd og en chip.

Trøjerne skal nu sammensættes krop, ærmer på krop, hals, nakkebånd, chip og så oplægning.

Smuksering

Trøjerne bliver tjekket igennem og løse tråde mm. bliver klippet af inden trøjerne bliver dampet op inden de skal tjekkes for mål og pakkes.

Ínspektion inden pakning

Trøjerne bliver tjekket for mål, tekstilstof, tryk, løse tråde mm inden de pakkes ned. 

Conscious Warrior trøjer bliver pakket 10-30 løbetrøjer Per plastikpose. På den måde sparer vi plastikemballage fremfor at hver trøje er pakket i sin egen pose.

Use me as much as you like!

Vores mål er at levetidsforlænge dit tøj, så vi begrænser nyproduktion og tøjspild.

Vi tror på at tøjs levetid forlænges, når vi oplever en glæde ved tøjet, måske igennem en oplevelse eller historie og det håber vi at du får med din Conscious Warrior løbetrøje.

Hver løbetrøje er rullet som en stafet og wrappet med vores tre steps til How to Run for Zero, så du kan få din trøje retur fornyet, mere klimavenligt og måske kommer den endda til at se lidt mere cool ud.

Vi glæder os til at modtage din trøje til fornyelse inden sommerferien næste år.

Let me live “forever”

Som du kan høre, er det derfor ikke “bare” en løbetrøje, men et stykke tøj, som har været langt undervejs for at kunne ende på din krop. Forhåbentligt være til glæde længe før den bliver lavet til noget andet. 

Det er i hvert fald vores ønske med Conscious Warrior løbetøj at de kan bruges igen og igen med nye tryk og fornyelse fremfor at blive genanvendt eller i værste fald ende som affald.

Certifikater

BSCI certificeret syfabrik for at sikre arbejdsforhold.

Metervare indfarvet på Oekotex-certificeret fabrik for at undgå skadelig stoffer på huden.

Tekstilmetervare lavet af GRS certificeret genanvendt polyester.

Kemikaliebrug i hht REACH (lovkrav).

Mest klimaimpact i mission Run for Zero

Forurening i produktionen

Conscious Warrior løbetrøjer har størst CO2-udledning i strikkeprocessen. Det kræver mest energi.

Vi dykker fortsat ned i de forskellige faser og ser frem til at berette mere om vores negative impact og hvad vi kan gøre for at begrænse vores ressourceforbrug og fodaftryk.

Hvad kan vi gøre

Vi kan nøjedes med at producere, når der reelt er behov for det. Vi skal bruge løbetrøjerne, så længe at de reelt stadigt er brugbare. 

Det bliver svært helt at undgå produktion, da tøj bliver slidt. Som oroducenter, er det vores mål fortsat at researche på nye produktionsmetoder, der kan gøre tøjet endnu mere holdbart eller metoder, der kan mindske negativt fodaftryk.

Fra virksomhedernes side (vores kunder/Samarbejdspartnere) er der personaleudskiftning, slitage sågar mistet.

Derfor kan vi nok ikke helt kan undgå nyproduktion, men vi kan tilstræbe nulproduktion, nul udledning og ressourceforbrug.