Starting with the man in the mirror

lTekstil og modebranchen er en af de mest forurenende industri i verdenen. Værdikæden er født ud af en stordrifts industri, hvor mærkevarer, pris og masseproduktion har været dagsordenen i årtier. Som forbruger forventer vi konstant at kunne udtrykke os på nye måder gennem beklædning. 

Conscious Warrior er sat til verdenen for at reducere unødig udnyttelse af naturens ressourcer og tekstilaffald samtidigt med at skabe nyhedsværdi og fornyelse til forbrugeren.

Jeg, Linh Ma Bessing, har mere end 20 års erfaring i modebranchen og talrige tøjkøb. Ud fra den viden og erfaring, gentænkte vores tøjforbrug. Conscious Warrior løbetøjskoncept er født ud af et cirkulær fundament for people and planet.

Klimahandling kræver bevidste tiltag , innovation og stærke partnerskaber på tværs af industrier og derfor er Conscious Warrior bl.a. circular friends med Loop Forum.

Til Loop Forum udlejer vi vores løbetrøje med afvaskeligt Loop Forum logo og slogan til deres frivillige . Loop forum er en konference om cirkulær økonomi, hvor dansk erhvervsliv, NGO’er og det offentlige mødes. 

Reduce > Recycle

Historisk set køber virksomheder årligt nyt løbetøj i forbindelse med DHL-stafetten og andre events.

28. marts er det Overshoot dag for Danmark. Det vil sige at hvis alle forbrugte som os danskere, ville planetens årlige ressourcer være brugt inden udgangen af første kvartal. Det vil vi gerne lave om på ved at reducere fremfor kun at have fokus på genanvendelse.

MEN ER GENANVENDT POLYESTER IKKE GODT NOK?

Polyester er en stærk fiber, der er hårdfør i brug og holder sin form. Derfor kan løbetøj ofte holde meget længere end de 7-8 gange tøj gennemsnitligt bliver brugt.

Tilblivelsen af genanvendt polyester udleder mindre CO2 end konventionel polyester og vi gør ikke brug af råolie og dertilhørende materiale og energi til fremstilling. Det kræver dog stadigt energi og ressourcer at genanvende et materiale til at blive nyt polyester.

Så selvom CW løbetøj er lavet af GRS-certificeret genanvendt polyester, er vores prismære fokus brugsfasen. CW løbetøj skal bruges så meget som muligt og så længe som muligt.

Conscious Warrior

Værdier

Conscious Warrior handler ikke kun om at lave fede produkter, der kan fornyes og cirkulere. Det er vigtigt for os at tage bevidste klimavalg og konstant øge vores impact som ansvarlig samfundsborger. Vi værner om vores ressourcer og sundhed samtidigt med at vi finder energi i innovation og udvikling. Vi er et passioneret team med et ønske om at finde løsninger til en bedre og mere bæredygtig fremtid. Vi tror at de bæredygtige løsninger sker i dialogen og i fællesskabet. Derfor tager vi fat i de CSR og indkøbs-ansvarlige i danske virksomheder, organisationer og deltagere til DHL-eventet for at høre om behov og udfordringer. Vi deltager i cirkulære og bæredygtige konferencer for at dele viden ex. CIFF – den danske modemesse og Loop forum, mens vi også er hands on med at prototype og forbedre konceptet, så vi kan få endnu mere tøj levetidsforlænget.

En transparent verden

SDG 12: ansvarligt forbrug og produktion

· Vi bruger BSCI-certificeret fabrikker for at sikre ordentlige arbejdsforhold.

·   Vi har en kontinuerlig dialog med vores underleverandører for at forbedre arbejdsforholdene.

·   Vi deler billeder af de mennesker, som har lavet CW løbetøj. Dels for kvalitetssikring, opbygge transparens og relation.

Brugen af chipteknologi

CW løbetøj er chippet for at sikre at vi rent faktisk gør en forskel for klimaet i brugsfasen. Vi kan registrerer hyppighed for recirkulering og mængde. På den måde begrænser vi indkøb af nyproduktion og sikrer at tøjet kommer retur til rette ejer.